Huissens Buyten
Logo Logo

Voorzieningen in de buurt

Loovelden groeit, en daarmee ook het aantal voorzieningen in de wijk. Dat maakt wonen in Loovelden comfortabel. Om de hoek vind je onder meer kinderopvang, een Brede School, een medisch centrum en sportvelden. Ook vanuit Huissens Buyten fiets je voor een boodschap snel naar het stadshart van Huissen.

Boodschappen

Voor de dagelijkse boodschappen kun je gemakkelijk terecht in het winkelcentrum van de wijk de Zilverkamp, die grenst aan Loovelden. De grotere ketens, maar ook lokale winkeliers, vind je in het centrum van Huissen. Zoals wijnhandel 't Wijnhuys, cadeauwinkel Hebbes! en antiekwinkel De Gelderse Grevel.

Onderwijs

Jonge kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen terecht op 1 centrale locatie in Loovelden: de Brede School Binnenstebuiten. Voor het voortgezet onderwijs zijn er scholen in Huissen en even verderop in Bemmel. Daarna doorstuderen? Arnhem en Nijmegen bieden een ruime keuze aan mbo- en hbo-instellingen. Nijmegen heeft daarnaast de Radboud Universiteit en in Arnhem vind je de Arnhem International School (AIS), een internationale school voor basis- en voortgezet onderwijs.

Zorg

Voor alle nodige zorg kun je terecht op 1 plek midden in Loovelden. Het medisch centrum Loovelden biedt allerlei vormen van eerstelijns zorg: huisartsen, diëtisten, fysiotherapeuten en meer. Ook zijn in de omgeving 3 grote ziekenhuizen gevestigd: Rijnstate in Arnhem, het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis en het UMC St. Radboud in Nijmegen.

Sport en recreatie

Aan sportfaciliteiten geen gebrek in Huissen en de gemeente Lingewaard. Fitness, spinning, yoga, vrij zwemmen, hockey, paardrijden, wielrennen, het kan er allemaal. Huissen kent een goed georganiseerd verenigingsleven, ook terug te vinden in de sterke tradities van het stadje, zoals carnaval en de Gildenfeesten. Tussen Arnhem en Apeldoorn, langs de A50 en tussen de bossen van de Veluwe, ligt het Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet, een vliegveld voor zweefvliegtuigen. 

Midden in de wijk Loovelden kun je heerlijk wandelen en picknicken in het groen in het Loopark. In de Blauwe Wilg, de uitloper van het park, speelt water een belangrijke rol. Hier vind je 'struineilandjes', verbonden door vlonders en een trekpont. Wil je er verder op uit? Dat kan in het Zeegbos, een loofbos met brede paden, grenzend aan het grote recreatiepark Lingezegen. Trek dus je wandelschoenen of je skates aan en ga de natuur in!

Wat wil je nog meer?
Gezellige drukte verenigd met een rustgevende, groene omgeving
Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?