Ontmoet je buren

19 december '17

Facebook is een fijne plek om met elkaar te praten en elkaar te ontmoeten. Soms is het fijn om dit in besloten kring te doen. Maak, als koper van een nieuwbouwwoning, samen met je buren een besloten groep aan op Facebook. Leer elkaar kennen, gebruik elkaars netwerk en wellicht kun je samen wel een mooie collectieve korting bedingen.

Facebookgroep aanmaken

Om een groep aan te maken, klik je in Facebook in de linker navigatiekolom op het kopje Groepen en vervolgens rechtsboven op de knop Groep maken. De eerste vraag die je krijgt, is om de groep een naam te geven. Je kunt die naam later wijzigen. Bij het veld Leden voeg je nu even één goede buur toe, de rest volgt later, want het is verstandig om eerst je groep te configureren.

Vervolgens kun je kiezen voor de opties Openbaar, Besloten of Geheim. Het verschil tussen de laatste twee is, dat iedereen een besloten groep kan zien, maar alleen leden de inhoud kunnen zien, terwijl een geheime groep alleen gezien kan worden door mensen die ervoor uitgenodigd zijn.

Groep configureren

Je komt nu direct in je eigen groep terecht. Klik rechtsboven op het tandwiel naast Groep maken en vervolgens op Groepsinstellingen bewerken. Bij het kopje Goedkeuring lidmaatschap bepaal je of ieder lid zomaar andere leden kan toevoegen of dat de beheerder (jij dus) nieuwe leden eerst moet goedkeuren.
Daarnaast kun je hier een beschrijving invullen (zodat men weet waar de groep voor is bedoeld) en aangeven of alle leden berichten mogen plaatsen in de groep of dat alleen de beheerder dat mag. Heb je alles naar wens ingevuld, klik dan op Opslaan.

Leden uitnodigen

Door bovenin te klikken op het tabblad Leden, kun je zien wie er op dit moment lid zijn van de groep (als het goed is, alleen nog die ene buurman of buurvrouw die je hebt uitgenodigd). Daarnaast zie je de knop Mensen toevoegen.
Wanneer je hierop klikt, kun je Facebook-vrienden uitnodigen; zodra je de eerste letter van hun naam typt, vult Facebook de rest aan. Wil je niet zelf de leiding hebben over de groep, klik dan op het pictogram van het tandwiel onder de naam van een lid dat je beheerder wil maken en vervolgens op Beheerder maken. Zo hoef je zelf niet al het werk te doen. Via hetzelfde menu kun je een lid ook uit de groep verwijderen.

  Planning
  Contact