Trebbe levert laatste woning Loovelden op

27 oktober '20

Vrijdag 16 oktober jl. leverden gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en Trebbe de laatste woning op in Huissens Hoogh, het laatste deelplan van de nieuwe wijk Loovelden. Huissens Hoogh omvat 91 koopwoningen en werd gerealiseerd in krap een jaar bouwtijd. Luuk van Werven, uitvoerder bij Trebbe, reikte namens BPD en Trebbe de laatste huissleutel uit aan de bewoners.

Loovelden Huissen
Loovelden Huissen

Henri Schimmel, ontwikkelingsmanager bij BPD

“Jarenlang hebben wij met Loovelden continue invulling gegeven aan de vernieuwing van en doorstroming in de Huissense woningmarkt. Gezien de ligging in de landelijk sterke regio Arnhem-Nijmegen en de perfecte woonkwaliteiten van Huissen, hebben wij deze nieuwe wijk voortvarend kunnen ontwikkelen. De samenwerking met professionele en vertrouwde partners als Trebbe is daarbij essentieel geweest.”

Johan Bombach, directeur bij Trebbe

“Elf jaar hebben we vanuit een prettige samenwerking met BPD gebouwd aan Loovelden. Huissens Hoogh is voor mij het bewijs van alle voordelen die een langjarige samenwerking met zich meebrengt. We hebben deze laatste fase in een ongekend hoog tempo gerealiseerd, met een hoge kwaliteit en een hoge klanttevredenheid. Daar ben ik trots op.”

Over Loovelden

Huissen valt onder de gemeente Lingewaard en heeft een rijke historie. Die gaat terug tot in de vroege middeleeuwen en de Romeinse tijd. De oude wegen in Loovelden zijn waarschijnlijk een onderdeel geweest van de Romeinse grens (Limes). In de 20e eeuw voert glastuinbouw hier de boventoon. In een streekvisie werd opgenomen dat de politiek de glastuinbouw ging bundelen in de regio Bergerden. In Huissen kwam hierdoor ruimte vrij. De gemeente gaf hier de bestemming woningbouw aan. Zo is Loovelden ontstaan, de jongste uitbreidingswijk van Huissen. Trebbe realiseerde hier in samenwerking met BPD 437 woningen verdeeld over meerdere deelplannen.

  Contact
  Meer nieuws