Laatste nieuwbouwwoning verkocht in Huissense wijk Loovelden

7 april '20

Gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) heeft gisteren de laatste woning in deelplan Huissens Hoogh in de wijk Loovelden verkocht. Met deze verkoop komt BPD in de eindfase van de complete woonwijk met 1.200 woningen en voorzieningen zoals een Brede School en een medisch centrum. De ontwikkeling van de wijk is in 1996 gestart en heeft dus 25 jaar in beslag genomen. De laatste verkochte woning is gelegen in het laatste deelplan Huissens Hoogh.

Henri Schimmel

Ontwikkelingsmanager bij BPD. Het geeft voldoening dat BPD als gebiedsontwikkelaar decennialang in nauwe samenwerking met de gemeente een passende voorraad nieuwbouwwoningen heeft mogen toevoegen aan deze regionale woningmarkt. Het is mooi te constateren dat mensen blijven investeren in zorgvuldig en duurzaam ontwikkelde nieuwbouwwijken zoals Loovelden. Vele doelgroepen geven hier inmiddels invulling aan hun wooncarrière; van starters tot gezinnen en senioren. Aangezien BPD recent het complete verkoopproces heeft gedigitaliseerd, kon het zetten van de laatste van de 1.200 handtekeningen voor een woning in Loovelden op innovatieve, elektronische wijze plaatsvinden.

Loovelden Huissen
Loovelden Huissen

Johan Sluiter

Wethouder Ruimtelijke Ordening, Mobiliteit, Openbare Werken en Glastuinbouw bij de gemeente Lingewaard. Gisteren was ik, op gepaste afstand, bij de verkoop van de laatste woning in deelplan Huissens Hoogh in de wijk Loovelden. Wij zijn blij dat er ondanks deze rare tijden toch nog mooie ontwikkelingen doorgaan. Gefeliciteerd kopers!.

Over Huissens Hoogh

Huissens Hoogh is het sluitstuk van Loovelden met in totaal 90 woningen in verschillende categorieën. De woningen en de woonomgeving zijn in harmonie met elkaar ontworpen door architect Mulleners + Mulleners . Eengezinswoningen, variërend in grootte, met markante gevels en kapvormen worden afgewisseld met 2-onder-1-kap woningen met brede kavels en eigen parkeergelegenheid. De woningen bieden het comfort van een nieuwbouwwoning in een wijk die inmiddels volwassen is geworden. De 60 woningen uit fase 1 en fase 2 zijn reeds of worden binnenkort opgeleverd. De bouw van de woningen in fase 3 is inmiddels gestart. Naar verwachting worden deze laatste 30 woningen in het derde of vierde kwartaal 2020 opgeleverd. De bouw van Huissens Hoogh is in handen van aannemer Trebbe.

Over Loovelden

Loovelden is een ruim opgezette wijk, met veel groen, waterpartijen, fiets- en wandelpaden, een Brede School inclusief kinderopvang en medische wijkvoorzieningen. In en rondom de wijk liggen diverse sportaccommodaties zoals een tennispark, een voetbalaccommodatie en een manege. Vanuit de wijk loopt een fietspadenstelsel naar Park Lingezegen dat tussen Arnhem en Nijmegen is gerealiseerd. De verkoop van de woningen in Loovelden heeft in samenwerking met Hermsen Garantiemakelaars en Roel Willemsen Garantiemakelaars plaatsgevonden.

  Nieuws
  Contact