Logo Logo

Wat is er allemaal in Loovelden?

Hoe harder de wijk groeit, hoe meer voorzieningen Loovelden biedt. Zo heeft de wijk kinderopvang, een Brede School, een eigen medisch centrum en sportvelden. Dat maakt het wonen in Loovelden comfortabel. Voor een boodschap fiets je vlot naar het stadshart van Huissen. Voor een dagje shoppen zijn de steden Nijmegen en Arnhem dichtbij.

Onderwijs

Van kinderdagverblijf en peuterspeelzaal tot groep 8 en buitenschoolse opvang: Brede School Binnenstebuiten vangt kinderen van 0 tot 12 jaar op. Allemaal op 1 locatie midden in Loovelden. Voor het voortgezet onderwijs kunnen scholieren terecht in Huissen en het verderop gelegen Bemmel. Doorstuderen kan in Arnhem en Nijmegen: hier zijn diverse mbo- en hbo-instellingen. Nijmegen heeft daarnaast de Radboud Universiteit.

Arnhem heeft een internationale school die onderwijs biedt in het Engels: de Arnhem International School (AIS). De school bestaat uit een basisschool en een school voor voortgezet onderwijs.

Zorg

Alle zorg zit onder één dak, midden in Loovelden. Het medisch centrum Loovelden biedt allerlei eerstelijnszorg: door huisartsen, diëtisten, fysiotherapeuten en meer. In de buurt liggen 3 grote ziekenhuizen: Rijnstate in Arnhem en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis en UMC St. Radboud in Nijmegen.

Natuur en recreatie

Aan natuur en recreatie geen gebrek in Loovelden. In het Loopark midden in de wijk kun je heerlijk wandelen en picknicken in het groen. In de uitloper van het park, de Blauwe Wig, speelt water een belangrijke rol. Hier liggen 'struineilandjes', verbonden door vlonders en een trekpont. De natuurlijke oevers en eilandjes zijn een broedplaats voor allerlei dieren.

Wil je er verder op uit? Trek dan de wandelschoenen of skates aan en verken het Zeegbos, een loofbos met brede paden. Het Zeegbos grenst aan het grote recreatiepark Lingezegen; de groene toekomst van het gebied tussen Arnhem en Nijmegen. Het wordt een plek voor stille recreatie zoals paardrijden, fietsen en kanoën. Opvallend: het krijgt een oppervlakte van zo'n 1700 hectare.

Sport en vereniging

Fitness, spinning, yoga, vrij zwemmen, hockey, paardrijden, wielrennen: het sportaanbod in Huissen en de gemeente Lingewaard is groot. Daarnaast is er in Huissen een heuse voetbalderby tussen de ‘blauwen’ en de ‘rooien’. De voetbalverenigingen R.K.H.V.V. (blauwen) en Jonge Kracht (rooien) zijn actieve clubs met een sterk jeugdprogramma.

Huissen kent een goed georganiseerd verenigingsleven. De gemiddelde Huissenaar is lid van maar liefst 2 of 3 verenigingen. Naast veel sportclubs hangt het verenigingsleven in Huissen vaak samen met de sterke tradities van het stadje. Denk aan carnaval en de Gildenfeesten.

Winkels

De dagelijkse boodschappen doe je gemakkelijk in het winkelcentrum van de aangrenzende wijk de Zilverkamp. In het centrum van Huissen kun je terecht voor de grotere ketens maar zeker ook voor de lokale winkeliers. Voorbeelden hiervan zijn wijnhandel ’t Wijnhuys, cadeauwinkel Hebbes! en antiekwinkel De Gelderse Gevel. Trek voor een dagje shoppen eropuit naar Arnhem of Nijmegen.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
In voorbereiding Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?